Регистрация

България за първи път е домакин на конференция "Дни на клъстерите"

Oт: 29.10.2013, Автор: Пропърти индекс
45 прочитания
  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел
На 31 октомври и 1 ноември София е домакин на четвъртата Балканска конференция "Дни на клъстерите", която за първи път се провежда в България.

Партньор на събитието, което се организира в хотел "Бест Уестърн", е София Тех Парк.

Форумът цели да представи клъстерите от Балканския и Черноморския регион като двигатели на икономически растеж, разкривайки проблемите и успешните клъстерни модели, както и перспективите за развитие на малките и средните предприятия, обединени чрез клъстерните организации.

Организаторите – Асоциация на бизнес клъстерите и Клъстър Хаус Ниш, Сърбия – очакват на конференцията да присъстват над 100 международни участници.
Гости на конференцията ще бъдат и представители на държавните администрации на Сърбия и България, на Европейската комисия и европейските институции, имащи отношение към бизнеса и клъстерите, както и на академичните среди.
Форумът се организира под патронажа на президента на България и със съдействието на Министерство на икономиката и енергетиката.

В рамките на събитието София Тех Парк ще бъде модератор на дискусия: "Киберсигурността в София Тех Парк и клъстерната общност" ("Cyber Security at Sofia Tech Park and cluster community"), която ще засегне следните теми:
  - предизвикателствата по създаването на клъстерна организация по киберсигурност и новата политика на Европейската комисия (ЕК) по отношение на развитието на клъстерите;
  - създаване на лаборатория по киберсигурност и сътрудничеството с Клъстер Киберсигурност/отбрана в рамките на София Тех Парк – ползите за държавата и бизнеса;

Участници в панела ще бъдат Хосе Лусио Гонсалес Химесес, председател на Клъстера по киберсигурност за района на Мадрид; Георги Шарков – управител на Европейски Софтуерен Институт – Център Източна Европа (ЕСИ ЦИЕ); Петър Статев - председател на управителния съвет на ИКТ Клъстер; Елица Панайотова – изпълнителен директор на София Тех Парк и др.

В рамките на "Дни на клъстерите" в България Елица Панайотова ще участва в конферентна сесия, посветена на възможностите за сътрудничество на Балканите и черноморския регион в Europe Enterprise Network; клъстерните организации като двигатели за икономическо развитие и клъстерите като инкубатори и ментори за малките и средни предприятия, съобщават от София Тех Парк.

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 48 - 28/12/2015 г.

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас