Регистрация

Арт - керамика, галерия, мебели

Брой 10 - октомври '08
Oт: 25.09.2008, Автор: Петя РАЛЧЕВА
5425 прочитания
  • Увеличаване на шрифта
  • Намаляване на шрифта
  • Принтиране
  • Препоръчване на приятел

Ангел Василев - „Идилия”, маслени бои, платно, 38/46 см

; Фотограф: ИЛИ

"Спектър Керамик" е създадена през 1990 г., а днес има производствена база в живописното градче Брацигово и предлага над 1500 артикула сувенири. Така наред с голямото разнообразие от керамични сувенири, сервизи и кашпи фирмата произвежда и авторски серии от екстериорни решения. А уникалните делви, амфори, саксии внасят артистичност и различност във всяко пространство, в което са аранжирани.
Естественото и логично продължение следва и откриването на художествена галерия "Арт Спектър" през 2005 г. За кратко време тя се вписва успешно в културната палитра на Пловдив. В политиката на галерията е заложено да дават път на млади автори, да се покаже талантът на съвременните български творци. В салона й се организират тематични, сборни и самостоятелни изложби, а сред творците, които са представяни тук, са проф. Десислава Минчева, Долорес Дилова, Снежана Симеонова, Ганчо Карабаджаков, Станимир Видев, проф. Стефан Лютаков и много други. Галерията поддържа и богато депо с разнообразни по стилове творби - от живопис до колаж, пластики от бронз, дърво, камък, графики, литографии, попарт и др.
Екипът на галерията организира и ежегодно две арт събития в своята творческа база в Брацигово. През пролетта "Живописен пленер малък формат", а в началото на есента - Скулптурен симпозиум в камък и керамика. Сега предстои и традиционната инициатива "Нощ на музеите и галериите" 2008, в рамките, на която ще представи проф. Красимир Джидров сбронз, дърво, керамика и рисунка.
Амбицията на собствениците на "Спектър Керамик" обаче не спира обаче тук и те поставят началото на серия мебели "Арт Спектър". Те са изцяло ръчно изработени, като се използват няколко вида дърво (бряст, липа, дъб, чам), в което се вграждат керамични плочки и рисунки, изобразяващи пейзажи от Стария Пловдив. Визията им носи носталгия по вечното и непреходното. За целта се използва специална технология на състаряване и опушване на дървото, което накрая се покрива със специален лак. Това в комбинацията със старинни панти и дръжки от ковано желязо придава на мебелите им неподправен стил.

Добави коментар Коментари (1)

Добавяне на коментар

За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.


Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Брой 48 - 28/12/2015 г.

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас

Реклама рекламирайте при нас